pondělí 19. července 2010

Des Dearlove - Bill Gates a byznys

Po delší době sem opět přidávám recenzi knížky o byznysu. Bohužel tentokrát musím hned na úvod konstatovat, že tahle knížka se opravdu nepovedla.

Knížka s podtitulem 10 tajemství nejbohatšího obchodního magnáta na světe by totiž klidně mohla být tak čtvrtinová a i tak byste se z ní dozvěděli to samé. Autor na začátku velice krátce na 2 stránky shrne všech 10 tajemství. A následně je trochu podrobněji rozepisuje.

A zde je právě kámen úrazu. Kapitoly jsou docela dlouhé a občas autor hodně odbíhá od tématu a spíš píše životopis Billa, který ovšem nemá pro budování byznysu žádnou hodnotu. Nehledě na to, že se hodně odstavců opakuje (a to naprosto stejně) v několika kapitolách. A autor jede pořád dokola více méně to samé.

Občas jsou kolem vybrané určité poznámky, které ovšem najdete stejně tak v textu a ne vždy jsou úplně důležité.

Takže jaké je moje doporučení na koupi této knihy? Těch 200kč raději investujte kamkoliv jinam. A pokud máte stejně zájem dozvědět se něco víc o tom jak Bill Gates buduje byznys, tak si stačí vždy přečíst shrnutí na konci každé kapitoly a nebo celý přehled hned na začátku knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat