neděle 1. července 2012

Muž, který chtěl být šťastný - Laurent Gounelle

Na tuto knížku jsem se už dlouho díval v knihkupectví... Ale pořád jakoby nepřišel ten správný čas na to si ji koupit. Nebyl správný čas na to, aby mě dokázala obohatit a ukázat mi další cestu. Před 3 dny mi ji půjčil kamarád. A najednou se stala mojí asi nejrychleji přečtenou knížkou v životě.

150 stránek naprosto poutavého rozhovoru mezi učitelem z USA a místním léčitelem na Bali vás naprosto pohltí. Ukazuje na úplně jiné vnímání světa, než jste zvyklí. Často budete schopní identifikovat sami sebe v pozici toho učitele a následně vás až ohromí jednoduchost řešení vašich problémů, kterou vám nabízí léčitel.

Abych to uvedl na pravou míru - v knize nenajdete žádné konkrétní postupy, kde by bylo popsáno udělejte XYZ a pak budete šťastní. Takže ti, kdo chtějí manuál na štěstí se musí poohlédnout jinde. Pokud se však ponoříte do toho příběhu, začnete přemýšlet nad tím co říká léčitel našemu učiteli, tak vás to může nesmírně posunout. Kniha je totiž z velké části o vás... o tom co si myslíte o sobě, o světě kolem a o vašich přesvědčeních, které pro vás nemusí být vždy úplně prospěšné.

Rozhodně bych ji doporučil každému, kdo má momentálně pocit, že se ztratil a potřebuje najít sám sebe nebo komukoliv kdo je na nějakém rozcestí a není si jistý kterým směrem se vydat.

Knížku můžete sehnat zde.

1 komentář: