středa 9. listopadu 2011

Co podniknout na podzim, aby mě to nestálo balík?

Poslední dobou mi občas trochu chybí finance, tak jsem si říkal, že zkusím vymyslet nějaké věci, které by se dali dělat teďka na podzim s vaší drahou polovičkou, abyste pořád jenom neseděli doma a nebo nedělali jedno a to samý :) A když už něco podniknete aby to nestálo balík... :)

Jít na procházku? I když venku začíná být zima, sychravo atd. tak se pořád najdou i dny, kdy vysvitne sluníčko je tepleji a venku je krásně. Ideální dny na procházku po parku, lese, všude kolem spousty barev, šoupete nohama ve spadlém listí, čistý vzduch všude kolem.... navíc uděláte i něco pro svoje zdraví a cenová náročnost? 0Kč! :)

Pouštět draka? Mám sice pocit, že tenhle podzim nějak extra nefouká.. ale možná se mi to jenom zdá:). Proč se nezkusit vrátit trochu do dětských let? :) A zablbnout si na poli s drakem? :) A další spousty zábavy si můžete užít i při výrobě draka... :) Pokud se na ni necítíte, tak draka můžete koupit v obchodě za pár korun :)

Podívat se na zajímavej film? Taková podzimní a zimní klasika. Když je venku hnusně, tma a vám se nikam nechce, můžete se rozvalit u dobrýho filmu :)

Číst si knížku? Jo a myslím tím opravdu v páru :). Třeba před spaním nebo tak. Najděte si nějakou zajímavou knížku a zkuste tomu druhému chvilku číst. Co třeba pohádky? Měli jste je rádi jako malí? :) Kdo ne, zkuste si svoje oblíbený pohádky přečíst i teď :)

Povídat si? Tohle se může zdát jako naprostá samozřejmost, ale schválně, když jste si naposled udělali čas jenom na to povídat si aniž byste u toho sledovali film, řešili cokoliv jiného...? Třeba přijdete na další zajímavou inspiraci co podniknout nebo co by vás partner rád vyzkoušel :)

Deskovky/karty? Většina z vás má určitě nějaký deskový hry doma :). Popř. se dají sehnat od pár korun až po pár stovek... Stačí si vybrat která se vám líbí a zkusit ji. Navíc můžete pozvat aji kamarády a když se sejdou správní lidi, tak je o zábavu postaráno. Navíc když každý přinese něco, tak vás večer vyjde opravdu na pár korun.

"Čajový" dýchánek? Venku je zima, sychravo, co se schoulit do křesla, na gauč nebo tak... uvařit si dobrej čaj nebo kafčo, ... pokud kouříte, tak si třeba k tomu rozdělat vodní dýmku, užívat si tepla toho druhého, a klidu u vodní dýmky a opět máte třeba možnost si u toho popovídat. Musim říct, že mě se dýmka hodně osvědčila na povídání :) protože ten kdo ji zrovna nemá tak může mluvit a ten druhý mu do toho aspoň neskáče :D

Masáž? Určitě vás tohle temný počasí unavuje a vysiluje... stejně na tom bude i vaše drahá polovička, co takhle si dát vzájemnou masáž? Udělat si radost, uvolnit se, cítit doteky toho druhého, vypustit starosti z hlavy... Pokud nemáte vůbec pár jak by se dala masáž udělat, tak na YouTube určitě najdete nějakou inspiraci :)

Naučit se něco nového? Pod tímto si můžete představit absolutně cokoliv... Třeba jeden z vás umí malovat, co kdyby to zkusil nějak naučit toho druhého, nebo prostě můžete najít nějakou novou činnost pro oba a vyzkoušet ji.... opět Google a YouTube jsou opravdu dobří společníci a s trochou snahy vám můžou pomoct s čímkoliv.

Jenom tak se tulit pod peřinou? Proč ne? někdy je potřeba si prostě odpočinout, takže proč se jenom tak nepřitulit a neužívat si tepla a blízkosti své drahé polovičky? :)

Sex? Vždyť je to krásná věc :) Nemusíte se bát, že by vám u toho byla zima, mozek se vám zaplaví hormonama, můžete si užít něco krásnýho :) A pokud byste rádi zkusili něco novýho, tak klidně experimentujte :) Buď hledejte na Googlu a nebo si můžete pořídit za pár korun všelijaké knížky plné různých tipů a vychytávek :) Noci jsou dlouhý a máte hodně času, takže zkoušejte :)

Společné vaření? Tady už to může vyjít trošku dráž, ale záleží jenom na vás, vaší chuti a stavu peněženky.. vždycky se dá vymyslet nějaký jídlo, který vám bude chutnat a zároveň pro vás bude cenově dostupný :). Navíc to jak si spolu poradíte v kuchyni může být taky zábava :)

Tanec? A tím nemám na mysli žádné kurzy, tančírny, párty atd...zkuste si najít pár oblíbených písniček a zatancovat si spolu doma:) Nestojí to ani korunu, můžete až divit jaká z vás může být za chvíli sehraná dvojka:)

Pomoc druhým (nebo sami sobě)? Pokud máte nějaký čas navíc, co zkusit pomoci někomu druhému, který má zrovna problém, nebo potřebuje něco vyřešit? Zkuste se oba zapojit do nějaké dobročinné akce. A nebo co třeba jenom pomoct svému partnerovi s něčím? Víte, že toho má hodně, co za něj třeba udělat ty drobnosti, které ho zdržují od těch podstatných věcí, které musí udělat?

Při trošce vnímání toho co ten druhý říká, co dělá atd. určitě ještě přijdete na spousty dalších věcí. Sledujte co se kolem vás děje, plakáty, letáčky na stolech, akce, kterých se účastní vaši kamarádi na FB.. všude tady se dá hledat další inspirace. Stačí jenom otevřít oči a občas se nebránit troše kreativity a třeba i šílenějšího myšlení :)

Poslední co bych dodal, tak si myslím, že podzim jako takový by mohl být aji ideální čas na to odpočinout si, a věnovat nějaký čas i sám sobě, přemýšlení nad tím kdo jsem, co chci, kam jdu atd. Rozhodně nemusíte všechen čas trávit s vaší milovanou druhou polovičkou, ale věnujte i nějaký čas sobě:) ... i takto se dá najít další inspirace na to co podniknout :)

Rád bych pokud máte nějaké další nápady co by se dalo podninout... podělte se o ně s ostatními v komentářích. Děkuju

4 komentáře:

  1. Hele, a něco pro (naprosto) svobodné tam nemáš? Zachytil jsem číst si knížku, učit se něco nového... ...a dál? :D

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za inspiraci :) třeba přidám brzo aji článek pro svobodný ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Vodní dýmka je i pro svobodné :-) no ne? Žena mi minule koupila vodnici k narozeninám, neřekl bych že to kdy okusím, ale teď u nás bafáme 1 x 2x týdně a chutná mi to. Jen ty tabáky kdyby nebyly tak drahé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ty tabáky je ideální poznat někoho kdo jezdí do emirátů nebo do nějaké arabské země :) dají se tam nakoupit za pusu :) i když sem to hodně omezil... tak na 1x za měsíc až dva, tak si pořád rád dám... je to takovej rituál klidu a pohody :)

      Vymazat