pátek 5. února 2010

Pohádka o jednom orlím mláděti...

Bylo jednou jedno orlí hnízdo. To bylo vysoko v horách, kde často zuří různé vichřice, sněhové bouře a další nešvary počasí a tak se jednoho dne stalo, že jedno vajíčko vypadlo z hnízda (jsme v pohádce ;) ) a začalo se kutálet dolů, a kutálelo se a kutálelo až se zastavilo dole pod horami na dvorku mezi slepicemi.

Jedna slepice si vajíčka všimla a tak na něj sedla až se z vajíčka vylíhnul mladý orel. Slepice ho přijaly mezi své kuřata, a naučili ho zobat zrní atd.
Jednoho dne mladý orel zvednul hlavu a na obloze uviděl kroužit orly, a tak si tak nějak povzdechl, kéž bych tak uměl lítat. Orel nahoře ho uslyší a říká mu: "však ty umíš létat", ale jak to mám udělat? ptá se mladý orel, ten nahoře mu odpovídá: "Normálně, tak jako já."

Jejich debatu uslyší slepice a začne na orla hulákat: "Nic, tady budeš, kdo to kdy viděl aby slepice lítala? Orel mu na to odpovídá: "Zkus to! No tak!" a slepice opět: "Celý život ti říkám, že lítat neumíš, a ani pryč ze dvorku nesmíš!"

A tady je konec pohádky,.... zajímá vás co udělá ten orel?

A co si myslíte že udělá?
Vzlétne?
Zůstane?
Nebo něco úplně jiného?

Tak co udělá?


A co je vám sakra potom??? Proč rozhodujete za ostatní? Starejte se o sebe, svoje sny a svoje cíle a ne o nějakého orla, kterého jste v životě neviděli!! Starejte se o to ať vám slepice závidí!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat