neděle 14. února 2010

Úspěch ve vztahu? A máte ho?


Náš život je tvořen Námi ale i společností, okruhem lidí kolem nás. Každý potřebuje alespoň hrstku lidí, které může věřit. Když nemá ani tu hrstku, partner je v tomto případě nepostradatelný. Vztah budujeme z několika desítek základních kamenů a když víme jak na to, vystavíme pilíře tak pevné, že je takřka nic nezdolá…Opakuji takřka..

Vztah ovlivní hned několik zásadních věcí. Posuzování možností a důvodů, s kým vstoupit do partnerského vztahu, s kým uzavřít manželství a jestli vůbec. To v jaké rodině žijeme a jako my sami chceme jednou mít…Tohle všechno je kus životního prostředí, se kterým jsme v docela intimní konterakci.

Hlavní a zajisté tím prvním stavebním kamenem vztahu je zamilovanost. Nazvala bych to spíše „zdrogovanost hormony“ Všichni vidíme přes růžové brýle a Náš Idol je dokonalý, že? OMYL!! Už teď přehlížíme někdy dost podstatné chyby, ale je to vzájemné, čili se to neprojeví jako problém.

O lásce jako takové se dá mluvit v případě, že druhého znáte i s jeho mnohdy velkými nedostatky a přesto o něj stojíte a máte ho rádi takového, jaký je.

Ve vztahu je důležitá sebekritičnost, ale i kritika partnera. Pokud si vztah chceme udržet, měli bychom se umět ovládat a přizpůsobovat se, jinak v něm neuspějeme. Pokud však chcete city spolehlivě zabít, zkuste začít nesnesitelně žárlit i na telefonát od maminky. Uvidíte, že do měsíce jste single. ;) Stručně řečeno, ty pilíře, které nesou váš vztah, si určíte Vy. Jen a jen vy můžete ovlivnit to, jak se bude vyvíjet.

Bývá normální, že partneři si věří, podporují se a jeden k druhému mají úctu…Dokud nenastane nějaký kámen úrazu…nevěra, utajovaná nevěra, neupřímnost, lži…všechny levárny Vám spolehlivě zaručí absolutní ztrátu důvěry..V tu chvíli by Vám věřil víc i cizí člověk na ulici než vaše drahá, ale bohužel zklamaná polovička.

Důvěru si získat zpět není tak jednoduché. Značka ideál je vůbec nezkoušet její hranice. Nejlepším lékem je ukázat partnerovi, že jste se zmýlili a opravdu o něj stojíte. Když ani to nepomůže, „pauza“ Vám prozradí, zda je ještě o co stát. Časová prodleva dá možnost podvědomě přemýšlet o vašich prioritách. Pokud je v nich on/ona.. je zbytečné váhat.

Jaká že je pointa, protože vy tohle všechno zajisté víte?

Váš vztah se vyvíjí ještě dříve než začne. Proto si dejte pozor co komu o sobě prozradíte. Dbejte na to, abyste do okolí rozdávali jen a jen dobrou náladu a kladně nabitou energii. Nikdy nevíte, kdo se zamiluje do vašeho úsměvu. Vy nehledáte partnera a on nehledá vás. Dovede vás k sobě síla myšlenek o stejné frekvenci , se stejnou intenzitou a přáním. Nechť je splněno a předáno do vaší režie. Nemusí to vyjít napoprvé, totiž skoro nikdy to nevyjde napoprvé.

Takže jestli teď nemáte partnera a chybí Vám obětí a porozumění, zvedněte zadek, zajděte do koupelny a pak vyražte ven. Běžte tak kde je hodně lidí. Proboha do takové společnosti adekvátní tomu, co očekáváte za „vztah“…Existuje tolik možností, jen je nevyužíváme, protože to NEUMÍME.

Buďte cílevědomí, ať se jedná o práci, rodinu, přátele, partnera, zážitky…o cokoliv.

Na závěr větičku na povzbuzení.. „Existuje mnohem větší možnost, že Vás zabije ten, koho milujete, než cizí člověk“

2 komentáře:

  1. - Nejsem si jistej jestli Zdrogování hormonama můžu považovat za jeden ze základních kamenů.. už jenom protože docela rychle vyprchá (většinou řádově několik měsíců, rok)...

    - souhlasím s tím že je potřeba najít ve vztahu nějakej kompromis, ale ne za každou cenu se musíme vždycky podřizovat partnerovi, ideální je Covehy systém Výhra/výhra, aby byli spokojení oba.. jinak je lepší když si to každý udělá po svém...

    - já si naopak myslím, že je dobrý vyzkoušet hranice důvěry (neříkám že nějak drsně), už jenom protože vidíš jak silnou oporu máš v tom partnerovi

    - co se týká uznání chyby když ji opravdu udělám a vidím to co sem udělal jako chybu, tak je to ok, ale často se stává, že je hádka jenom kvůli tomu, že si jeden z partnerů myslí, že něco nějak bylo, pak si myslím, že není důvod ustupovat (a proto je dobré mít vyzkoušené kam až vaše důvěra sahá)

    - pauza = rozchod, není tam žádné uvidíme jak to bude, ten kdo pauzu navrhuje chce rozchod, jenom nechce být tak hrubej aby to řekl hned...

    - MOJE RADA NA ÚSPĚŠNÝ VZTAH? MĚJTE RÁDI SAMI SEBE, JEŠTĚ NIKDY NEPOTKÁTE NIKOHO DOST DOBRÉHO POKUD NEBUDETE NEJDŘÍV MILOVAT SAMI SEBE! A I VE VZTAHU MILUJTE SAMI SEBE A NEDĚLEJTE VĚCI, KTERÉ JI SNIŽUJÍ.

    OdpovědětVymazat