úterý 9. února 2010

Síla načasování

Dnes bych rád zmínil jednu důležitou věc... a to je správné načasování vašich činů, tak aby byly úspěšné.

Kdysi jsem četl jeden článek na Dreamlife.cz kde autor po rozhovoru s jedním velice úspěšným podnikatelem přišel k závěru, že je možné se na svůj čas dívat dvěma způsoby...
1) pomocí hodinových ručiček
2) pomocí přesýpacích hodin

ad 1) pokud pouze proplouváte životem a žijete ze dne na den ... pokud ale...
ad 2) chcete být opravdu úspěšní, tak si musíte uvědomit jednu věc, kterou si ovšem díky ručičkám obíhajícím pořád dokola neuvědomíte - že ve vašem životě jste dostali pouze jeden a to velice krátký čas!! A zrnka písku neustále padají dolů, není tu žádná půl noc po které začne nový den a vše znovu,.. nic není znovu, každé zrnko je jedinečné a je jich velice omezené množství.

A s tímto konceptem souvisí i můj dnešní článek...ať už chcete udělat cokoliv, tak vám většina odborníků řekne, že je ideální dobře načasovat vstup (ať už na trh nebo kamkoliv jinam). Také se říká být ve správnou chvíli na správném místě... a k tomu bych se rád přiblížil.
Protože ať si to přiznáte nebo ne, tak kdy je nejlepší čas na to udělat to co chcete? Zítra? Za týden, za rok, v důchodu?

NE!!! Je to teď HNED!

Proč? ... Protože pokud to co chcete neuděláte teď hned, tak to neuděláte nejspíš nikdy,... pokud to neuděláte teď hned, protože čekáte až budete mít lepší podmínky, tak vás opět zklamu, pokud nic neuděláte, tak budete mít stále stejné podmínky ke startu jako právě teď.

Chcete začít podnikat? A na co čekáte? Až někdo jiný přijde na trh s vaším nápadem, a zaplní trh?

Chcete být s nějakou slečnou? A na co čekáte? Až ji osloví někdo jiný a ona bude s ním?

Chcete víc peněz? A na co čekáte? Až vyhrajete ve sportce?

Takto bych mohl pokračovat do nekonečna,... Prostě pokud něco doopravdy chcete tak hned jak si uvědomíte, že to chcete, tak začněte jednat! Jinak riskujete to, že nebudete "ve správnou chvíli na správném místě" a předběhne vás někdo jiný. Což má ovšem za následek další snížení vašeho sebevědomí a chuti něco podniknout. Takže moje doporučení je:

Pokud zjistíte, že něco chcete, ať už je to cokoliv, udělejte pro to něco a dejte najevo, že to chcete!

Žádné komentáře:

Okomentovat