neděle 11. dubna 2010

Chcete něco získat? Nejdřív musíte investovat...

Poslední dobou se hodně setkávám s lidmi, kteří by chtěli všechno hned. Ostatně já se ani nedivím, když se podíváte kolem sebe, tak dnešní společnost je naprosto plná tlaku na to, abyste si všechno co chcete pořídili hned, nečekejte až na to budete mít, dáme vám úvěr...

Problém je, že tohle jednání je hodně krátkozraké a vůbec neřeší vaši budoucnost. Které je to jediné co máte (když pominu přítomný okamžik o kterém jsem psal dříve). Když se na to podíváte selským rozumem, tak je naprostá blbost si teď když můžu vydělávat a dělat si zásoby na časy kdy už nebudu moct dělat dluhy a obtíže, které budu muset zaplatit v době kdy bych měl už odpočívat a nebudu moct pracovat.

Opět zamyslete se selským rozumem... Když byste byli zemědělci, celý rok byste se váleli a nic nedělali a potom na podzim když by měla být sklizeň tak rychle všechno zasadíte a snažíte se aby vám to za měsíc vyrostlo? Takhle to prostě nefunguje.

Nebo vemte si zubaře, přijdete k novému zubaři a on má v ordinaci jenom křeslo, tak si sednete a čekáte že vezme nějakou vrtačku nebo tak... ale on vám řekne, že nejdřív vydělá nějaké peníze a potom si koupí vrtačku. Asi už tam víckrát nepůjdete...

Prostě pokud chcete mít peníze a být úspěšní tak pro to musíte nejdřív něco udělat. Musíte investovat svůj čas, peníze nebo svoje znalosti a dovednosti. Pokud chcete být automechanik a mít vlastní dílnu, tak ji taky musíte vybavit, pokud chcete mít v důchodu dost peněz, abyste nemuseli být jak naši současní důchodci, kteří lítají pouze po slevách tak musíte investovat svoje peníze, aby vám vydělávaly další peníze, pokud chcete mít úspěšný byznys musíte investovat do vzdělání, pokud chcete mít úspěšnou organizaci v Multi-level marketingu musíte investovat do CDček, knížek a seminářů a učit se od lidí, kteří jsou už tam kde chcete být vy.

Bez investic to prostě nejde ať už chcete cokoliv, nebo jde, ale za jakou cenu? Zdravý selský rozum mi nedovolí chtít něco aniž bych nejdřív zasel semínko toho co chci a věnoval mu svůj čas na to aby vyklíčilo a vyrostlo v můj sen.

Žádné komentáře:

Okomentovat