sobota 30. října 2010

Proč muži chtějí sex a ženy potřebují lásku - Allan a Barbara Peasovi

Tahle knížka mě bouchla do očí hned po příchodu do hypernovy, když jsem zamířil do části s knihami o osobním rozvoji. Nejspíš to bylo tím názvem - na nic si nehrál a neobaloval to o čem knížka je nějakými  "politicky korektními" názvy.

Knížka je rozdělená do 11cti kapitol, které nás postupně seznámí s tím jak vlastně vzniká láska v mozku, jaké faktory ji ovlivňují, jak s nimi trochu zamíchat a stát se o něco lepším partnerem. A hlavně se dozvíte že chování, které vás na vašem protějšku štve a vytáčí je často dáno dloooouhým vývojem a jenom velice těžko se s ním něco nadělá.

 

Hned v první kapitole se s námi autoři podělí o to co se vlastně děje v mozku při sexu, jak je ženský a mužský mozek během sexu, popř. fáze kdy se muži snaží ženu sbalit . Co tyto stavy způsobuje, a jak s těmito stavy co nejlépe žít, tak aby vás to nepřeválcovalo.

Ve druhé kapitole se dozvíme otevřeně o tom, jak se změnila doba a pohled na sex u žen a u mužů. Jaké jsou typy lásky atd. Nečekejte tady žádné erotické fantazie, jak by chtěly ženy sex atd. Spíš jde o tu podstatu vůbec - proč ho chtějí. A to samé u mužů.

Následující dvě kapitoly se dopodrobna zabývají tím co muži a ženy doopravdy chtějí. Hodně se v těchto kapitolách nasmějete, ale zároveň zjistíte, že to na vaši drahou polovičku v podstatě dokonale sedí. A zjistíte proč to tak je, jaké aspekty vývoje člověka se zrovna schovávají za tím, že vaše drahá polovička tráví hodinu v koupelně atd.

Dále se rozebírá potřeba příležitostného sexu, nevěry atd. A řekl bych že je toto téma zde docela dobře rozebrané :) A to jak ze strany jak se nevěře vyhnout, tak i jak ji nakonec vyřešit.

Další kapitoly jsou opět o našich rozdílech, které to druhé pohlaví vůbec nedokáže pochopit. Opět velice úsměvné a trefné čtení :) po přečtení se váš vztek nad tím, že ten váš muž zase myslí na NIC :D

Poslední kapitoly se potom týkají toho jak vylepšit svůj partnerský potenciál, aby jste byli přitažlivější i pro ty "lepší" partnery :) atd.

 

Komu bych tuto knížku doporučil?

VŠEM mužům, kteří si už neví rady s tím, co ta jejich ženská zase chce, když něco udělají tak je to vždycky špatně atd. a taky všem ostatním chlapům jako zábavné čtení o ženách, které je může trochu obohatit. Doporučil bych ho i ženám, ale nevím jestli na to čtení budou mít občas žaludek, protože autoři se o našich "vadách" baví opravdu bez obalu. :)

 

Knihu můžete koupit zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat