středa 27. ledna 2010

Cesta ke svobodě

Dnes bych se s vámi rád podělil o můj názor jak se stát svobodný a to jak finančně, tak časově.

Hodně lidí by ji chtělo, hodně lidí o ní neustále mluví, ale skoro nikdo pro ni nic neudělá. O čem mluvím? O svobodě, ve všech jejich podobách.

Pojďme si ale nejdřív definovat co znamená svoboda. Pro každého může znamenat něco jiného. Pro mě osobně to je možnost
  • číst jídelní lístek zleva doprava tak je se normálně čte
  • když přijedu na benzínku, tak vzít vždy plnou a ne za 3 stovky, protože vím že na víc nemám,
  • možnost udělat si dovolenou ne jednou za rok, ale třeba 3x za rok,
  • možnost odjet na víkend třeba ve středu
  • pracovat když chci já a ne když chce šéf,
  • vydělat si tolik, kolik chci já a ne kolik chce tabulka, ve které jsem...
a spousty dalších maličkostí, které nejsou až tak podstatné, ale oceníte je. Neříkám, že všechny tyto body už teď splňuji, ale pracuje se na tom :) a to je podstatné.

No jo, ale jak se k tomu dopracovat, pokud mám zaměstnání, které mi nevydělává tolik kolik bych chtěl, jsem student a nemám práci,.. nebo cokoliv. Moje rada zní - ZAČNĚTE PODNIKAT!!

Možná to zní trochu šíleně, když teď po krizi (mezi krizemi, v krizi; záleží na vašem přesvědčení) říkám začněte podnikat. Ano začátky budou možná trochu složitější, ale na druhou stranu, pokud to zvládnete, tak si můžete říct, teď už to bude jenom lepší.

Další věc, která hovoří pro podnikání je, že si můžete svůj čas zorganizovat podle sebe, takže se můžete klidně věnovat i svému stávajícímu zaměstnání (popř. ho třeba i s podnikáním nějak spojit :) ), dále studovat školu (pokud vám to přijde dobré pro vás), a postupně až vám podnikání vynese dostatek peněz, tak se mu můžete začít věnovat naplno.

Můžete si také říct, že nemáte žádný nápad v čem podnikat, v ničem nevynikáte, nemáte na podnikání buňky, nebo nemáte dostatek vstupního kapitálu. Ano, i tyto problémy se dají vyřešit.
Existují dva druhy podniků, které vám můžou s tímto pomoci:

Franšízy - koupíte si od mateřské společnosti licenci, a rozjedete si vlastní podnik, ke kterému od společnosti dostanete již dopředu daný systém, jak dělat výrobky, u koho nakupovat suroviny, jak má vypadat prodejna, kde dát reklamu atd. A pokud tyto pravidla dodržíte tak vyděláte. Některé společnosti vám ještě k tomu udělají kalkulaci za jak dlouho se vám náklady vrátí atd. Problém franšíz je vysoký poplatek za licenci - řádově od několik desítek tisíc po několik milionů (příklad franšízy - Mc Donald)

Multi-level Marketing - pokud se rozhodnete pro tento druh podnikání, tak za připojení ke společnosti zaplatíte většinou maximálně několik tisíc, ale dají se najít i dobré společnosti, které vás přijmou zadarmo, bez jakéhokoliv vstupního kapitálu. Na školeních vás naučí vše potřebné, k tomu abyste mohli vydělat maximum, pokud to opravdu uděláte tak jak vám to firma/ váš sponzor (člověk, který vás provede začátky podnikání). Jsou zde 2 způsoby jak si můžete vydělat - přímý prodej produktů firmy vašim zákazníkům (známým, nebo můžete i dalším lidem), a nebo nabídnutí možnosti vydělat si i dalším lidem, které spolu se svým sponzorem opět naučíte jak to ve firmě chodí atd. a z jejich prodeje máte určité procenta (které si za svou práci ale zasloužíte).

V MLM bych ale vybíral opravdu pečlivě, jelikož mám zkušenosti s několika MLM a ne vždy se prodejci chovají úplně korektně a občas vás dost tlačí k činnosti (někdo to potřebuje, mě osobně to dost vadí). Pokud chcete poradit s výběrem, tak klidně napište do komentářů. Rád vám poradím.

Pokud byste měli ještě nějaké další problémy, proč byste nemohli začít podnikat, klidně je také napište do komentářů.

Ukončil bych to citací z Nejneobyčejnějšího tajemství - Úspěšný je podnikatel, který podniká protože chce podnikat, úspěšná je učitelka, která učí, protože jí to baví. Úspěšná je matka, která je matkou, protože to chtěla a je matkou ráda. ,....

Žádné komentáře:

Okomentovat