pátek 29. ledna 2010

Nikdy, nikdy ale opravdu nikdy neshazujte sny ostatních

Už se vám to určitě taky někdy stalo, každému se to stává,... Že jednou za čas prostě potká někoho, kdo se mu snaží vzít jeho sen, znehodnotit ho, ... A pokud ten člověk ještě nemá dostatečně silnou vůli v to, že si ten sen splní a že to dokáže, tak ho tohle shazování může nadobro utopit.

Proč to vlastně lidé dělají? Proč nám berou naše sny?

Většinou to sou lidé, kteří sami žádné sny nemají, jsou neúspěšní, všechny svoje sny pustili k ledu a jdou zároveň s davem a vlastně ani neví proč dělají věci, které dělají, když se jich zeptáte proč, tak většinou dostanete odpověď - všichni to dělají.
Ale co jim pomůže, že vás shodí? Přidá jim to snad dobrý pocit, že když já si nemůžu splnit svůj sen, tak ty taky ne? Pocit, jo tak teď sem ti to natřel? Pocit, že jsem dobrej, protože já sem to zkusil, a nevyšlo mi to, takže tě varuju, ať to taky neděláš? Nevím, nenapadají mě další možnosti proč by to někdo mohl dělat.

Možná ten poslední důvod bych trochu bral, ale i tak dřív než bych odrazoval někoho od jeho snu, který jsem zkoušel taky získat bych se měl zamyslet sám nad sebou, dal jsem do toho všechno? Dělal jsem to správně? Vydržel jsem dost dlouho? a potom můžu rozdávat poučky.

Lidi, ale sakra uvědomte si, že tím, že někomu vezmete jeho sen, si svůj svět nijak nezlepšíte!! A ještě k tomu zkazíte svět někoho jiného, kdo se snažil o to, aby ten jeho svět byl lepší, bohatší, krásnější, plnější,...
Co vy víte? třeba ten člověk který se zajímá o fyziku, baví ho to a věnuje tomu spoustu času, tak bude druhý Einstein - a on na to má. Ten kluk co se tak strašně chce naučit hrát na kytaru, dá dohromady se svými kamarády další Queeny, ten kluk co se každý den denně honí za balónem bude další Pelé, ten co se tak rád baví s kamarády a zkouší různě obchodovat bude další Bill Gates,.... atd.

Ale teď si představte, že potkají někoho, kdo jim řekne tohle nemůžeš, tohle nesmíš, takhle to nepůjde, to neuděláš, to nezvládneš, tím se neuživíš,... A najednou se sny tohoto Einsteina začnou rozplývat a on místo toho, aby obohatil svět o další skvělé věci bude denně chodit do fabriky a pracovat tam od rána do večera za pár korun. Pokud se nestane zázrak a v tom dnešním světě plném negativity nepotká někoho, kdo by mu zase dodal naději, a oživil jeho sny,...

Věřím, že každý z nás je něčím výjmečný, něco ho baví a má dar obohatit tenhle svět a když už ne celý svět, tak aspoň může zlepšit ten svůj, tak aby byl šťastný. Vždyť ne nadarmo se říká, pokud tě něco nebaví tak to nedělej. Ano je možné, že to co tě baví tě neuživí, nebo nebudeš mít tolik majetku, jako ostatní, ale budeš mít něco co ostatní zdaleka nemají a nejspíš nikdy mít nebudou - budeš ŠŤASTNÝ!!! Peníze se vždycky nějak vyřeší, ale ten pocit vnitřního štěstí se v nich najít nedá. Ten může mít pouze ten, kdo dělá to co ho opravdu baví.

Věřím, že mezi námi chodí hodně Einsteinů, Picasů, Van Goghů, Willů Smithů, Billů Gatsů, Václavů Klausů, Johnů Lennonů, ... Proč je ale nevidíme? Proč nejsou tak úspěšní? - Protože jim někdo řekl, že to co chtějí dělat - dělat nemůžou. Dokážete si představit svět,... jaký by byl, kdyby se tito všichni lidé věnovali tomu co je opravdu baví? Byl by to svět neomezených možností, kde je všechno možné, když se objeví nový problém, tak se na něj najde řešení, svět plný barev, kreativity, pozitivních emocí,...

Až budete příště chtít někomu vzít jeho sen (z jakéhokoliv důvodu), zamyslete se sami nad sebou jako nad vrahem - protože tím se opravdu stanete, pokud mu ten jeho sen vezmete. Nezabijete jeho osobu, ale jeho duši, bude potom chodit po světe, bez pocitu štěstí a naplnění.

P.S. pro rejpaly - na otázku, když by každý šel za svým snem - kdo by potom montoval součástky v továrnách atd. - Ti lidé, které by to bavilo, kolem je spousty lidí, které to prostě baví dávat věci dohromady - nehledě na to, že takový člověk zvládné té práce víc a udělá ji kvalitněji, než znechucený dělník.

Populární názory jsou tou největší lží na světě.- Thomas Carlyle

Žádné komentáře:

Okomentovat