sobota 27. listopadu 2010

Udělej vše co je potřeba a vydrž...

Buď trpělivý - za čas bude i vajíčko chodit.

Tak tímto citátem bych mohl shrnout celý dnešní článek. Ale opět by to asi nebylo to, proč jste sem přišli :)

A jak jsem na tohle téma vůbec přišel? Poslední dobou to hodně praktikuju, ale až když jsem si rozbalil svůj koláček štěstí na facebooku, ze kterýho na mě vykoukl citát popsaný výše, tak mě to tak nějak trklo.

Ať už ve svém životě děláte cokoliv, tak je potřeba, aby to byla činnost, kterou jste ochotní dělat dlouho. Hodně dlouho a to aniž byste dostali nějaké výsledky. To je tady velice podstatné. Pokud budete dělat věci, které milujete, tak za nějaký čas se výsledky dostaví samy. Jako takový vedlejší produkt.

Nemluvím tady teďka o tom, abyste se zběsile hnali za svými cíli. O to vůbec nejde. Ba naopak co pozoruju ve svém životě tak je daleko lepší dělat pravý opak. Ano je důležité vědět co bych zhruba v životě dělat chtěl, co mě baví a v čem jsem dobrý. Na druhou stranu pokud si stanovím cíl, že chci v 40ti mít 10 milionů, tak mi přijde často až kontraproduktivní hnát se pouze za tímto cílem.

A proč? Pokud budete dělat věci, které vás sice k tomuto cíli budou posouvat, ale nebudou vás bavit a nebudete je dělat rádi, tak vás to bude psychicky užírat a okolí to na nás pozná. Budeme otrávení, protivní.. A pokud se dostaneme do tohoto stavu, tak mi věřte, že se opravdu špatně posouvá k jakémukoliv cíli. Všechno jde špatně, dokud zase nenastartujete ten dobrý cyklus, kde to budete dělat s radostí.

Zatím se možná zdá že trochu odbočuji od tématu a ještě k tomu mluvím o tom, abyste nedělali věci, které vás posouvají k vašim cílům atd… Ale teď bych to rád uvedl na pravou míru.

Dělejte věci, které vás baví a které milujete. A udělejte všechno co je potřeba, abyste v nich uspěli. A tady to ovšem končí. Udělejte všechno co je potřeba, pro to abyste uspěli a poté dejte tomu procesu čas, aby se mohl sám dostat do místa, které jste chtěli.
Proč ale nedělat navíc, abych se tam dostal dřív? Ano, v krátkodobém horizontu si takto můžete doopravdy pomoct. Získat třeba příjem vyšší .. Ale o kolik .. O 10%,.. 20%? Pokud nutně potřebujete více peněz, tak to může být krátkodobě dobré řešení...Když se podíváte na dlouhodobé důsledky tohoto chování, tak vás ale neposouvá k tomu, proč děláte to co děláte - neučiní vás to více šťastnými. Spíš právě naopak. Spousty stresu - zvládne to ten člověk? Stihne to udělat? Má na to? Kolik lidí musím ještě obvolat, než něco prodám? Spousty stresu a otázek, které vás v určitém případě můžou spíš i podrýt.

Opakuji se, ale opakování je matka moudrosti - v přírodě se vše děje s nulovým úsilím. Takže pokud jste již udělali vše pro splnění vašeho cíle, tak vám doporučuji dát si chvíli pauzu a nechat váš cíl, ať k vám přijde sám. A věřte, že i to vaše vajíčko bude časem chodit.

Žádné komentáře:

Okomentovat