čtvrtek 18. listopadu 2010

Cítím se po ránu skvěle...

Kolikrát týdně se po ránu cítíte skvěle?


Většina z nás se ráno budí unavená, rozlámaná a děsí se dne, který je teprve před nimi. Proč ale? Ráno by mělo být jednou z nejlepších částí dne, kdy máte možnost opět začít znovu, a nabít se až po okraj pozitivní energií. 
Protože se to ale líp řekne než udělá, tak přináším pár tipů, jak to změnit. Aby i vaše ráno opravdu stálo za to a měli jste radost hned jak otevřete oči v ještě teplé posteli.


  • Pusťte si nějakou skvělou muziku - zkuste vyměnit zvuk budíku za nějakou vaši oblíbenou MP3, nebo rovnou celé album. Hudba je něco co hodně z nás dokáže napumpovat energií a úplně změnit naši náladu, tak proč se s ní ráno už neprobudit?

  • Malé cvičení - nemusí to být zrovna obrovské 30ti minutové cvičení na celé tělo. Začnete s málem… 10 kliků, 10 dřepů a 10 sedlehů vám po ránu rozproudí pořádně krev po těle a probere vás to.
  • Napište pár slov lidem kolem sebe - vážně, zkuste po ránu napsat vzkaz někomu. Místo seznamu věcí, které má váš přítel/kyně udělat ten den, tak mu napište pár krásných slov o tom jak si ho vážíte. Start dne, kdy takhle vyjádříte vděčnost může být naprosto fenomenální :)
  • Vemte si oblečení ve kterém se cítíte skvěle - Když si na sebe vemete takové oblečení, tak se cítíte větší, silnější, prostě se cítíte dobře a je to na vás poznat :) Zkuste se zamyslet v čem se cítíte líp? V propocených kalhotech, ve kterých jste celý den a nebo v krásných čistých jeansech? Možná že ty propocené jsou komfortnější, ale já osobně se v nich necítím až tak dobře.
  • Sedněte si a v klidu se nasnídejte - hodně lidí snídani přeskakuje a nebo jí jenom nějakou tyčinku, když zrovna skysnou v dopravní zácpě. Jídlo u stolu vás může skvěle zklidnit a můžete si doopravdy užít chuť toho co jíte. Pokud si uděláte něco zdravého jako je ovoce, jogurt, atd., tak se potom budete lépe cítit celé dopoledne.
  • Usmívejte se - můžete si myslet co to tady vymýšlím? Ale myslím to naprosto vážně. Zkuste se usmát hned po probuzení. Uvidíte jaký obrovský efekt to může mít. A pokud si dáte tu práci a budete se usmívat víc, tak to povede nejenom k lepšímu ránu, ale i k snížení stresu a spoustě dalších pozitivních změn ve vašem životě.

Dát směr nadcházejícímu dnu je naprosto nejdůležitější na celém dnu. A proto ráno dělejte věci, které vás naplňují energií, které milujete a dělejte je hned od probuzení.


3 komentáře:

  1. Pravda, pravda...pěkně napsaný Jiříku:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám třeba na fotce vysmátého Jackieho Chana, když byl v Indii. Né že bych na to pořád koukal, ale je to pěkný :). Možná i to by se hodilo do seznamu... nějaká ta příjemná fotka na zdi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě.. :) cokoliv se člověku jeví jako příjemný, úsměvný, dobrý.. tak je vždycky vítaný :)

      Vymazat